]السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
عزيزتى حواء عندى ليكى اكلة رووعة وهى الحواووشى المصرى
ما فيش حد هايقدر يقاوم طعمه
المقادير
- نصف كيلو لحم مفروم نسبة الدهن بة 20%
- عدد 2 بصلة مقطعة ناعم
- بقدونس مفرى
- فلفل رومي أخضر
- بهارات ملح وفلفل اسمر
- زيت ذرة
- خبز حووشى (خبز غير كامل النضج )
الطريقة:
- توضع نصف كمية البصل على النار مع اضافة كمية زيت مناسبة الى ان يصفر لونها
-
ترفع من على النار ثم توضع فى وعاء و يضاف اليها اللحم المفروم و باقى
البصل و البهارات و البقدونس و الفلفل و الملح والفلفل الأخضر و يقلب جيدا
- يوضع مقدار من الخليط السابق فى رغيف من الخبز البلدى الاسمر ويفرد بة
- يمسح الوجه بقليل من الزيت ويلف فى ورق قصدير ويوضع فى الفرن الى تمام النضج مع ملاحظة تقليبة على الوجهيين
وبالهناء والشفاء
وبالمناسبة ايضا احب ان اقدم لكم طريقة عمل الخبز المصرى
طريقة عمل الخبز المصرى
المقادير
كيلو دقيق ابيض
ربع كيلو دقيق اسمر او كوب رده
ملعقه صغيرة خميره
نص فنجان لبن
نص ملعقه صغيره ملح
ربع ملعقه صغيره سكر
طريقه العمل
1_ كوب يحتوى على السكر وكميه صغيرة من الماء الدفئ ونضيف اليهم الخميره ونتركهم حتى ترتفع الخميره فى الماء ( حوالى ربع ساعه )
2_ اضف الدقيق الابيض غلى الدقيق الاسمر او الرده وعليهم الملح والبن والكوب الخميره
3 _ اعجنى الخليط جيدا واضيفى ماء حسب احتاج العجين ( عاده فنجانين او ثلاث )
4_ اتركى العجين حنى يخمر ويرتفع ويفضل ان يكون فى طبق واسع ( سيأخذ من نصف ساعه لساعه )
5_ افردى العيش دوائر ( الحجم حسب الرغبه )
6_ اتركى العيش حنى يخمر نصف ساعه اخرى
7_ يوضع العجين المفرود على النار العاديه ليتماسك من الطرفين ( حتى لا يمسك فى الفرن )
8_ ادخلى العيش الفرن حتى يرتفع ويحمر وجهه قليلا
يارب الموضوع يكون عجبكم
مع خالص تحياتى وتقديرى